Sunday, March 13, 2011

Jatuh Cinta Pandang Pertama , Percayalah !!

Asalamualaikum w.b.t buat semua pembaca . 

Korang apa khabar ? Sihat tak anak ker isteri ker hubby ker aper ? Hihi , saja ja nak menyibuk pasal personal korang kejap . Entah kenapa la dengan Eyza malam nih . Agak malu vs takut vs malas nak bukak tajuk yang satu nih tapi percayalah Eyza sedang mengalaminya . 

Eyza , apsal dengan ko nih ? Dalam entry sebelum nih kemain tak nak bercinta masa study . Nih tetiba pulak jatuh cinta pandang pertama . Heh , dah sampai seru ke aper ? Ok3 . Kosongkan minda anda buat seketika . Actually , benda nih baru jer menusuk di kalbu + jiwa + perasaan serta segala mak nenek dan moyang berkaitan dengannya . *Bila dah angau , ayat makin gila macam tuan menaip jugak !

Cinta itu indah seandainya kita bijak menilainya . 

Sudah la kat header tuh terbentang luas tulis cengginih . " Ini bukan Blog Cinta tapi Ini Blog Hafizatul Asyrah yang punya ! " . Ohh , Tidak . Nih bila dah masuk part cintan-cintun nih terbalik la pulak . Apa kes la dengan si Eyza nih kan ? *Mencik ada putus wayar nih !!

Mari nak berterus-terang . Hari nih , Eyza pergi makan kenduri . Ecece , ambil berkat orang kahwin la kononnya . Gatalnyer , Eyza . Tidak sama sekali ok ? Pergi untuk memenuhi undangan dan mendoakan kebahagiaan tuan rumah sebab bagi makan nasi yang sedap free . Serius , sedap sangat lauk2 kat situ ditambah pulak dengan tuan rumah berwajah awet muda . Aduss !

Haippp , susah lah nak kias-kias banyak-banyak . Meh nak memperkenalkan kekasih hati terbaru Eyza yang hensem lagi kacak nih . Jangan tengok lama-lama karang nanti Eyza korek mata buat goreng sambal baru tahu . :b ! *Nanti femes dapat masuk Metro muka depan !


Jom main Scroll Down ~~

|
|
|
|

Lagi 

|
|
|


Lagi 

|
|
|
|

Dan ...

|
|
|
|

Si kenek yang mintak perhatian !

Muhammad Hanif Fakri 

What ?? Sama dengan nama pakwe awak ?? Auwww madu I ker ? EKeke , meh nak perkenal . Si budak kecik nih actually kekasih hati kedua la sebab ada lagi sorang yang comel daripada nih . Nama femes budak Hanif nih ialah Mat Aniq . Budak nih tak reti nak duduk . Kena dukung jer memanjang sampai lenguh urat-urat Eyza mendukungnyer . Sabor jer la ! Kalau tak dukung , mulalah dia melalak lagu Hindustan apa entah ler . Tehee , tengok mata beliau berair baru jer lepas nangis tuh pun tapi sempat senyum menggoda yang comel bila bergambar ! 



Si hensem yang sedang mencuri peluang menjadi model !

Mr. Cici

Ohh yang kacak smart bergaya dengan ribbon pink itu . Cuba korang teka apakah itu ? Kucing ?? Tupai ?? Yeahhh , salah sama sekali . Nih lah kora-kora yang Abah belikan . Nama spesifik beliau ialah kura-kura . Ekeke , kalau tengok depan macam kucing kan ? Tapi , percayalah nih bukan kucing . Eyza sendiri keliru identiti Mr. Cici nih . Penyu ke ? Kura-kura ke ? Apa ke benda nya ? Sebab tuh Eyza letak nama Mr.Cici . Huhu ! Dia memiliki bonggol yang sangat 'kembong' di belakang macam kura-kura . Hik3 , tempat terbaik untuk dipeluk kat bonggol tuh ha . :P 


Waaa hensem tak hensem tak ? Ekeke , nih lah kekasih hati terbaru Eyza . Kah8 , apa korang ingat jejaka mana hah ? Tak kuasa I nak mencari time muda-muda nih tau . Baik I bercinta dengan buku I dulu lagi bagus . Nanti Encik SPM jeles pulak karang ! *Karang tak pasal-pasal Abah kasi kawin !

Eyza memang sayang gila kat ciptaan Allah yang satu nih iaitu budak-budak @ baby @ budak kecik . Kenapa ? Sebab mereka masih kecil dan tak berdosa langsung . Sedangkan Eyza nih dah hidup lama yang tak lama lagi akan pergi penuh dengan dosa . Aduss , bahagianya jadi baby yang tak tahu apa-apa . Tapi , apasal ada yang sanggup buang baby diorang ?? Arghhh ! Pening nak mencari jawapan soalan nih . Malas fikir karang mula drama pulak . 

Eyza sayang pemberian orang . Tambah2 lagi kalau yang dikasi tuh Abah dan Mama . Hehe , kalau barang Eyza beli sendiri tak sayang sangat + tak hargai 100% . Bila barang orang kasi , memang Eyza jaga supaya orang tuh tak kecil hati . Hadiah-hadiah yang sahabat-sahabat Eyza lagi la Eyza simpan . Hihi , actually Eyza sayang nak bukak daripada kotak . Huhu , so simpan jela . =)

Korang macam mana ? Story la sikit kisah cinta pandang pertama korang . Hehe , orang selalu cakap , cinta pandang pertama nih indah sangat dan takkan pernah dilupakan sebab dari kerana mata jatuh ke hati . Kan? Sapa setuju , sila like entry ini dekat Like Button Facebook !

Sampai sini jer pembaca penyabar ! ;)
13.Mac.2011 , 10.23 PM ~

p/s : Yeahh ! Dah ada Adobe Photoshop !! :)

Nota Kaki :
Janganlah kamu terlalu mencintai dunia sehingga lupa kepada tugasmu yang sebenar . 
Renung-renungkan wahai saudara dan saudariku ! 
Tulus Ikhlas , 
Hafizatul Asyrah bt . Zulkhairi @ Eyza 

20 serangan:

Jannah Miho said...

hahahha. hanif tu sangat comelll :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

edit pic aku meh...

Azie Azra said...

hey.sama nama ngan adik i.hehehehe.comel !

Hafizatul Asyrah said...

@Jannah Miho

hehe yeahh memang comel pun .
mcam nk cubit jer pipi dia.
tembam sesangat ! =)

thanks ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

meh sni pic nak edit .. :)
tpi xpndai sangat ler ..
huhu !

thanks ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@Azie Azra

hey . ye ker ?? haha .
comel3 . =)

thanks ! ;)

syakierah said...

hahahha. cici?
saudara kembar cici adalah abu kepada dot (kakak kepada kak Nurul),
dan saudara x sama kaler ampa tu adalah bubu kak Nurul.
YES.

Hafizatul Asyrah said...

@syakierah

wooo pening baca komen tuh ..
wekekeke . =)
nnti bleh tengok abu
n bubu skali !

thanks ! ;)

Syazwani Mazlan said...

ala..comelnye dye...entry pon best..:)

Ema said...

Hanif!!??
haish,nama pun same dengan orang yang Ema suka pada "pandangan dan perhatian lama2"
tapi,sekarang nie rileks daaa..
Tapi Hanif ex-classmate Ema ni muka dia SEBIJIK macam BLACK mentor.Tapi rendah sikit.
Sebab "suka lama2" - seorang yang beriman,pandai bergaul ngan adik,pandai nasyid,mengaji,ada sifat kepimpinan dan bertanggungjawab yang tinggi!tak macam orang lelaki lain..pandai buat lawak...tapi,dia malas belajar.Hak3

Ema tak malu kata ke orang ema suka tengok dia sebab dia adalah orang yang patut dicontohi oleh kaum adam nie..bukan Ema jer,ramai jugak yang senang ngan sikap dia..tapi ema punya menonjol sket,habis cerita dibawa orang.Ema tak faham jugak kenapa orang bawak cerita ni padahal semua orang suka dia..rasanya,mula2 orang salah anggap "suka" Ema nie..lama2 orang pun faham juga(walaupun ada yang mntk konfem ngan Ema)..last2,Ema terima sebagai guruan sahaja..Tapi,Ema tetap memandang "hanif" nie sebagai seorang yang patut dihormati dan dipuji - ustazah kate boleh buat suami -

cinta pandang pertama Ema- biarkan sahaja orang tu berlalu..mainan hati sahaja.tersu jer hidup,kemana pergi..kalau ada jodoh,marilah balik walau kemana kita pergi ^_^

Hafizatul Asyrah said...

@Syazwani Mazlan

yeah sangat comel .. :)
hehe entry suka2 jer !

thanks ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@Ema

la yer ker ema ? haha kebetulan pulak .. ekeke .. 'pandangan dan perhatian lama2' . fuhh mcm nak buat eksperimen pun ada . haha !

nih dibuat nyer hanif tuh baca xtahu la . kekekeke . Eyza suka pandangan Ema pasal cinta pandang pertama . huhu ! good !

thanks ! ;)

sea_lavender said...

tak salah bercinta hehe..
fitrah manusia =_=

Hafizatul Asyrah said...

@sea_lavender

yeahh . memang fitrah manusia untuk bercinta dan dicintai .. :)

thanks ! ;)

Aku FaKhruL IsLam (n_n) said...

klu dah ada adobe ps so leyh tmbh lg dua menda yg mesti ada sbgai pendampinggnya iaitu adobe illustrator n adobe lightroom.. :)

Hafizatul Asyrah said...

@Aku FaKhruL IsLam (n_n)

ohh pendamping .. macam cerita damping malam pulak .. hehe..
xpe3 pasnih Eyza dapatkan pendamping ok ? :)

thanks ! ;)

Aku FaKhruL IsLam (n_n) said...

muahahaaaa :P

Hafizatul Asyrah said...

@Aku FaKhruL IsLam (n_n)

eh3 tadi dia suruh orang cari pendamping .. alih2 , gelak pulak ..
ish8 .. :P

thanks ! ;)

Mrs. Asida said...

hehe.. kita pun boleh jatuh cinta jugak.. :)

Hafizatul Asyrah said...

@Mrs. Asida

hehhe ye ker ???
=)

thanks ! ;)

Post a Comment

Berikan sebarang cadangan dan pendapat anda di sini . Setiap komen anda sangat dihargai . =)