Sunday, March 13, 2011

Kalau Justin Bieber Masuk Islam

Asalamualaikum w.b.t buat semua pembaca .

OhhYeahh ! Style baru untuk menarik perhatian ramai . Ecewahh gitu Cik Eyza nih kan . Seperti biasa , title entry memang nak gempak habis . Korang baca jer la story nih sampai habis yer . Sabor jer la kalau entry nih tunggang-terbalik sebab kesan Tsunami kat Jepun . *Dah apa kena mengena pulak Jepun dengan blog mencik nih ??

Takziah diucapkan kepada penduduk Jepun . Serius , bila dapat berita pasal Jepun semalam terkejut sangat . Mengucap jer la dalam hati . Satu persatu tanda Dia tunjuk , tapi kita masih tetap dibuai mimpi diulit syaitan . Semoga kita dapat mengambil pengajaran terhadap hidayah yang Dia turunkan .

 Tanda-tanda kiamat kecil . 

Back to the topics . 

Kalau Justin Bieber Masuk Islam

Siapakah Justin Bieber ?? 

Tak perlu dihuraikan lagi siapakah si mamat Albino nih . Eceh , bagi Eyza dia albino sebab putih gilerrrr punya . EKeke , jealous statement . Sorry fanclub JustinBieber@JBFC . Actually Eyza tak minat sangat JB nih tapi kalau Johor Bharu memang teringin nak pergi lagi sekali . =) *Kau suka tukar topik bila orang baru tengah naikkan nafsu nak baca!

Mamat Albino yang digilai ramai .

Meh nak kongsi sikit biodata Justin Bieber nih ok ?

Birth Name : Justin Drew Bieber

Nick Name : Justin, Bieber, The Biebs, JBiebz, JB

Born : March 1, 1994, Canada

Mother : Pattie Mallette

Father : Jeremy Bieber

Occupation : Singer

Label : Island, RBMG

Manager : Scooter Braun
Rasanya korang memang dah familiar + dah khatam pasal budak nih . Serius Eyza tak pernah lagi 'review' artis cengginih . Haha . Nih first time letak biodata pasal artis . Ohh , janganlah lepas nih blog nih masuk unsur-unsur hiburan tanpa had pulak . Jangan-jangan !!

Tak sangka si JB nih sama umur dengan Eyza . Hek3 , tapi dia tua lagi daripada Eyza . Itu sudah bagus tapi biarlah malas nak ambil tahu pasal benda-benda macam tuh . Tehee , susah jadi Eyza ? Tak. Mudah saja iaitu dengan cara tak payah ambil tahu pasal artis tahap gila . =b *Tension baca blog budak yang banyak kiasan dalam entry cengginih .

Apa ada pada Justin Bieber ??

Eyza tak tahu apa yang best tapi yang nih best . Hehe , Eyza suka yang nih .



Pray - Justin Bieber

Jauhnyer Eyza merapu sampai terbang ke udara korek punya korek pasal Justin Bieber kan . Apa kata kita balik ke topik semula . Kesian korang ternanti-nanti apa sebenarnya Eyza nak sampaikan dari awal sampai ke nak habis entry nih . Panjang lebar pulak tuh !

Agak-agak korang , kalau lah si Justin Bieber nih masuk Islam , apa korang buat ??

Bagi Eyza , bersyukur sebab dia diberi hidayah oleh-Nya . Bertambah lagilah bilangan umat Islam . Mana lah tahu dia boleh menjadi pesaing Maher Zain ker dengan lagu-lagu berunsur dakwah pasnih . Melalui lagu pun boleh nak berdakwah . =)

Apa-apa pun , Eyza harap dia diberi hidayah dan mampu mengubah dirinya supaya menjadi lebih baik . Pendapat korang macam mana ? Ke korang memang menanti Justin Bieber nih masuk Islam ?? Boleh buat dia jadi husband ker konon ?? Hehe . *Kau bajet nak kena serang !!


Efek Photoshop menarik yang perlu dipelajari .


Jom kongsi rasa hati korang kalau Justin Bieber nih masuk Islam . Korang tak suka ?? Korang risau ?? Korang sakit hati ?? Kedudukan lelaki tempatan terjejas ?? Ahah ! Jom share yer . Korang bebas nak berbicara tentang ini , ok ? Hehe .

Sampai sini saja pembaca tegar ! ;)
13.Mac.2011 . 12.25 PM ~

p/s : Ohh , ada ker orang nak baca entry tengah2 malam cengginih ?? =)


Nota Kaki :
 Bersyukurlah dengan nikmat yang diberi supaya Dia sentiasa memberi nikmat kepadamu . 
Dia sebaik-sebaik pemberi dan pengampun wahai saudara dan saudariku !

Tulus Ikhlas , 
Hafizatul Asyrah bt . Zulkhairi @ Eyza 

19 serangan:

teddyuna said...

ade2 sy bce.. bosan ;( duduk hostel sorg2

Hafizatul Asyrah said...

@teddyuna

ohhh tenkiu2 sudi baca ..
alahai knapa duduk hostel ?
tak balik ker ??

radziey said...

enjoy the song

Hafizatul Asyrah said...

@radziey

yuppie . best kan ?
=)

memel said...

erm, kalau JB masuk islam?nk ajak bpuase same2.haha

tulus sweet said...

kalau JB masuk islam akk sanggup terima dia. haha

Nurul Nasuha said...

sye xbrape minat ngan mamat nie..haha
bg sye mustahil kot die masuk Islam..
coz melalui blog kekawan yg saye bace,
JB, Rihanna & Justin Timberland tu pengikut syaitan..
alaa macam Lady Gaga tu..
sejak saye dpt tau, saye da xdengar lagu2 beliau..
coz dorang sampaikan unsur2 syaitan lam lagu dorang, kite je yg xtau.. :D

Hafizatul Asyrah said...

@memel

huhu betul3 .. kna ajar dia berpuasa slalu .. so bleh la kawl nafsu dia .. ekekeke ..

thanks ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@tulus sweet

lain pulak rasa bunyinyer ..
terima sbgai saudara seIslam ke aper ?? haha !

thanks ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@Nurul Nasuha

ye ker ?? Eyza memang xminat sangat diorg2 tuh .. sbb tuh kita kna belajar Sejarah .. dalam Sejarah ada jugak cerita pasal unsur2 bahasa nih .. huhu !

semoga Allah beri hidayah kat diorang supaya tidak menyekutukan-Nya .. Amin .. =)

thanks ! ;)

niniem◕‿◕ said...

huhuhu..yuhuuuu~..
emm..xbrape nkminat la kat mamat tu..
kalau dia masok islam bg contoh yang baik...ok laaa...tp artis kan...mudah jd ikutan peminat...:)

Hafizatul Asyrah said...

@niniem◕‿◕

huhu betul3 .. skrg nih , artis mudah jadi teladan peminat .. kalau dia buat baik , orang ikut .. kalau tidak , sebaliknya la .. =)

thanks ! ;)

fLy_AwAy said...

klau justin bieber msuk islam jadi la justin bubur. ahahaha :P

Hafizatul Asyrah said...

@fLy_AwAy

cayalah Justin Bubur terus !!
hahaha =)

thanks ! ;)

Cutiesifa said...

hahaha..gempak gler tajuk entry :)

x dapat bayangkan if JB masuk Islam, but if dia betul2 masuk Islam, alhamdullilah.marilah doakan yg terbaik untuk dia..cewaahhh~~~~

i love that song too - Pray!!

Hafizatul Asyrah said...

@Cutiesifa

haha . tajuk mesti la nak kna gempak baru best .. hehe !

Amin .. hope dia bleh jadi Muslim yang baik kalau masuk Islam .. :)

yeahhh best kan lagu tuh ??
love it too ~

thanks ! ;)

Monica Nindias Putri said...

emang bener ya?

Justin DBieberz said...

saye adalah beliebers. saye nangis bile bace statement ni. saye minat die since 2009 till now. kalau jb masuk islam. sayelah org yg paling gembira dlm dunia ni...! Diharap Allah beri hidayah padanya. Aminnnnn..........

Justin DBieberz said...

Ya Allah saya nangis bile bace statement ni. Saye belieber since 2009 'till now. Really love him. Kalau Justin masuk islam, sayalah org paling gembira dan bahagia dlm dunia ni....! I LOVE ISLAM. Semoga Allah s.w.t memberi hidayah padanya. Aminnnnnn......... :)

Post a Comment

Berikan sebarang cadangan dan pendapat anda di sini . Setiap komen anda sangat dihargai . =)