Saturday, February 26, 2011

Lelaki Pun Nak Pakai Pad Jugak ?

Asalamualaikum w.b.t buat semua pembaca . 

Maaf jika menyeksa jiwa raga peminat pembaca setia blog nih yer . Lama benor tak ber-hapdate ini blog kan ? Maaf .. Maaf .. Maaf .. Eyza busy dengan Kelas Dinamik dan bengkel-bengkel di sekolah . Bak kata Salsabila SPM itu Sijil Paling Mudah . Anda setuju ? =)

Next week , bermulanya pertempuran dalam hidup ini . Fuhhh ! First Year Exam . Pejam celik pejam celik dah nak dekat bulan Mac . Tapi , Eyza masih selamber badak sumbu seperti bukan nak exam SPM . Ini lah budak-budak zaman sekarang . Relax terlebih la kowt ! 

Bila dekat nak exam jadi camnih :

Ini memang sentiasa terjadi bagi pelajar yang study last minute . 

Percaya atau tidak , itulah kenyataannya . Korang akan tension bila dekat nak exam . Kenapa ? Sebab rasa mcam banyakkkkk gilaaaa benda nak kena study . Oleh itu , elakkan bersikap begini ok ? Kalau nak hidup senang - lenang masa hadapan , kita susah-susah dulu . =)

Peneman duka lara di hati 

Ohh , Eyza akan away from blogger bermula dari 1.Mac.2011 sehingga 11.Mac.2011 . Fuhh , lama ? Biasalah . Exam nih untuk Take Off Value @ TOV 1 SPM . Exam nih fully SPM format . Itu pasal lama bebenor examnya . Tapi , takpa . Sabar Eyza sabar ! 

Ohh , itu pengumuman untuk korang catatkan saja ok ? Jom kembali kepada tajuk yang sangat panas itu. Phewwww ! Lelaki Pun Nak Pakai Pad Jugak ? Apa ke hal pulak nih ?? Rapat pipi sikit kat screen . *Ala-ala cerita Jangan Pandang Belakang Congkak II

Percaya ke tidak ? Tadi Eyza pergi kedai , tengok-tengok seorang lelaki nih pegang Pad . Gila ! Tak gila sangat kowt tapi gila la jugak . Eh , ayat apa kau guna nih Eyza ? BM dapat berapa la makcik nih agaknya eh ? *Case close . 

Nak tahu lelaki tuh pegang Pad apa ?? Serius ?? Mesti korang tak percaya pasnih !! 

-


-

Scroll bawah lagi . 

-



Scroll lagi dengan sabar ..


-


Sikit lagi ..




-



Dan , akhirnya .. 





Pad seorang lelaki Techno !

Yeahh . Inilah Pad tersebut . Keh8 . Korang kenal tak benda nih ? This is iPad . Bukan seperti pad biasa tetapi ini iPad yang sangat berguna . Klik sini untuk mengenali iPad ini yer . Kalau ikut pasaran , iPad nih dah turun harganya . Fuhhh ! Maklumat sangat dikenalpasti sebab ada salah seorang daripada 'special' friend Eyza dah membelinya baru-baru nih . 

Si kacak bergaya di hadapan kamera . 

Kalau tengok dari jauh , serius nampak macam buku . Eyza sendiri terpegun tengok lelaki tadi nih pegang . Ku sangka majalah , sekali 'pad' . Kah8 , sempat jugak jeling-jeling tapi terkantoi pulak . Tak per , maybe lepas nih saya merompak iPad beliau . Eh , tidak mungkin sama sekali ! 

Everyday , pagi-pagi kalau pergi sekolah , Eyza agak tengok Malaysia Hari Ini kat TV3 . Selalu jugak tengok pengacara online Facebook untuk baca komen peminat guna iPad . Cayalahh , TV3 ! Go TV3 Go ! Orang rumah tak der Astro so support channel-channel biasa jer la .. *Sedihnya kau ! :(

Ok3 . Rasanya entry nih , Eyza tinggalkan sampai sini saja untuk korang tatap sehabis mungkin dan share mengenai pengalaman korang tengok / guna / sentuh / seerti dengannya mengenai iPad . Boleh kongsi apa saja tahu ? :) 

Apa-apa pun doakan kejayaan Eyza untuk First Year Exam dan dapat duit banyak untuk beli iPad nih . Haha ! Kejam betul budak SPM nih kan ? =) Jangan marah yer ! 

Najahna fil Imtihan !

Sampai sini saja yer pembaca terhebat ! ;)
26.Feb.2011 , 8.30 PM ~

p/s : Lelaki pegang iPad tuh hensem la . Ohh , gatalnyer Eyza !

Nota Kaki : 
Janganlah kamu terlalu pentingkan diri sehingga lupa siapa kamu sebenarnya .
Sedarlah siapa kita pada mulanya wahai saudara dan saudariku !

Tulus Ikhlas , 
Hafizatul Asyrah bt . Zulkhairi @ Eyza 

26 serangan:

Amira Naddia said...

ezya...jum beli pad yg jename kotex tuh pahtu tukar dgn lelaki berkenaan..agak2 die stuju tak?

kenape org lain sume makin maju aku maseh gune nset kesian?? ooooo....taip ini sambil nangis

blaja lek lok..masuk U best. leh g kelas sambil usya jodoh..GUD LUCK!

Hafizatul Asyrah said...

@Amira Naddia

haha bleh8 . nnti kita beli sesama yer . haha . :) mira pergi la goda dia skit confirm dia nak tukar . keh8 !

takper . eyza pun still gna nset jugak. better ada dari takder langsung kan ? :)

insya-Allah kalau ada rezeki sampai la ke gerbang U tuh . tak nak la cari jodoh kat U . tak best . miahaah!

Thanks my dear !

gadis kepastian said...

ahakzz gadis penah guna skali ngan enchik bekas kekasih masa ngan tunggu lappy gadis siap..best sangat..hukhuk rindu saat kami men game..hahaha siap pusing2 gerak badan ag taw...p harga dia brpa skunk??masa 2 gadis confius nak angkat ipad or lappy ferarri gadis nie..but last2 angkat ferarri sebab enchik bekas kekasih ckap next year kita angkat ipad ea dinda...huhuhu *opsss termengulit kenangan lak..sowi...

cikAna said...

tajuk buat suspen. hehe..

maju la ipad nih. smart sape yang ade ^^,

good luck ye exam...

Gimi said...

Bang bdeng bom..!!
terkena

Hafizatul Asyrah said...

@gadis kepastian

kawan eyza cakap RM1540 camtuh lah .. harga iPad dah turun sekarg .. huhu ..
mesti best gila pakai iPad gitu ..
takpe3 , thank sudi share yer story pasal ipad awak n enchik bekas kekasih .. hope dapat pengganti yang lebih baik ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@cikAna

haha biasa jer tajuk tuh ..
saja nak kasi gempak skit .. ;P

insya-Allah .. thanks yer !

;)

Hafizatul Asyrah said...

@Gimi

alahaiii kesian betul ..
miahaha :P

nurul nadia nasir said...

hehe ingt btol2 beli pad tuhh..haha

Hafizatul Asyrah said...

@nurul nadia nasir

hak8 .. tak der la ..
gimmick jer ..

:P

Jejaka Terhangat said...

JT dah pnh try IPAD ni kat demo..takde terasa tertarik nak beli pon..baek guna laptop biasa je. hehe..

harga IPAD kalo turun pon takde sampai seribu..still area 4-5 ribu..

Miecyber said...

Fuh.. saspen gak mula mula tadi....

Kadar celik huruf wanita Malaysia terbaik di dunia

Hafizatul Asyrah said...

@Jejaka Terhangat

ohhh begitu erk ?? eyza tak pasti sgt sbb xpernh face 2 face lgi dgn iPad nih .. maksudnya tak pernh guna la lgi kan .. :D

huh , kawan eyza bli rm1540 ..
eyza pun tak sure sgt pasal tuh ..

Hafizatul Asyrah said...

@Miecyber

hehe biasa ler tuh ..
nk kasi gimmick skali - skala !

;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pad tue aku pon pakai..
baru pakai seminggu...
hehehe...

Hafizatul Asyrah said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

cayalah ! bleh la share story pasal iPad tuh .. kan3 ??

;)

bella said...

siyes berdebar..upenye pad nih..haha..
btw god luck spmm.heee..

Hafizatul Asyrah said...

@bella

hahah tuh la pentingnya baca entry sampai habis .. hehe .. gimmick jer lebih nih .. :P

thanks ! ;)

Lisa said...

hehe comel :)
gud luck exam dear

Hafizatul Asyrah said...

@Lisa

ekeke tenkiu !
;)

teddyuna said...

yup btul2 lelaki pun nak pad! yeah! u.. lawalah blog ini .. fantasy blog ;))

Hafizatul Asyrah said...

@teddyuna

yeahh tak dapat dinafikan ..
sekarg lelaki nk pad tuh .. konon2 nampk smart ler kowt gaya nya .. :)

blog biasa2 saja .. btw ,
thanks !! ;)

salsabila said...

bittaufiq wannajah dalam exam ya!
alah, SPM mula2 je susah. dah dekat exam btul2 nnt semua rasa senang. :D

PReDicToR said...

biasala tu study last minute....ape2 pn gud luck!!

Hafizatul Asyrah said...

@salsabila

syukran ya ukhti !
;)

huhu eyza xder pengalaman lagi tuh yg risau semacam jer tuh .. :)

Hafizatul Asyrah said...

@PReDicToR

huhu memang biasa pun ..
thanks ! ;)

Post a Comment

Berikan sebarang cadangan dan pendapat anda di sini . Setiap komen anda sangat dihargai . =)