Tuesday, March 15, 2011

Aku Rindu Senyum Tawamu Di Kala Sepi

Asalamualaikum w.b.t buat semua pembaca .

Wewittt! Hope korang di dalam emosi yang terkawal ketika membaca entry nih . Biarkan semua idea yang terlintas di dalam fikiran anda sebaik membaca entry yang hot lebih hangat daripada biasa itu . Pastikan korang baca sampai habis yer . Jangan baca setengah nanti tak faham . :b

I miss you for the rest of my life . 

Korang tahu secret admire ? Ada yang angguk dan ada yang geleng . Huhuh ! Yang geleng sila fahami ini . Secret admire ialah seorang yang meminati seseorang yang lain secara tersembunyi atau jauh tanpa memberitahu orang yang diminati . *Untuk maksud sebenar , boleh check kamus !

Ohh . Ditegaskan di sini , secret admire nih jenis yang menyimpan perasaan dalam hati . Tengok jer orang yang dia minat dari jauh tapi , dalam hati penuh semangat untuk memiliki atau mengenali dengan lebih dekat . Namun , seperti ada halangan yang membentengi perkenalan antara dua pihak ini .

Bagi Eyza , secret admire nih memang biasa . Ingat lagi masa Form 1 , Eyza teringin nak berkenalan dengan seorang kakak nih Form 3 . Serius , kagum dengan kebolehan yang dimiliki beliau . Nak jadi berjaya macam dia tapi tersasar di jalan bila Eyza buat something yang kakak tuh tak suka . Apa-apa pun malas nak ingat pasal tuh . =)

Aku Rindu Senyum Tawamu di Kala Sepi

Ahah ! Siapakah dia ? Eyza oii , orang dalam mood mula-mula cuti nih kau suka buat tajuk nak gempak . Mengganggu plan betul ! Ok3 . Entah Eyza pun tak pasti apa yang rindu sangat . Wekeke , kurang gula betul Eyza nih kan ? :)

Semalam Abah tunjuk SURAT SAMBUNG BELAJAR beliau . Luluh jantung Eyza bila tengok Abah nak pergi sambung belajar . Abah cakap camnih :

Abah : Haaa , tengok Abah tua-tua nih pun boleh masuk universiti . Takkan anak-anak abah tak boleh masuk universiti ?
KakNgah : Ok , Abah . Tahniah . 
Abah : Abah pi 19.Mac nih .
KakNgah : Cepatnya ! 
Abah : Heheh
KakNgah : Anak abah demam pulak satgi *dalam hati*

Heheh . KakNgah tuh Eyza la . Dalam family memang semua panggil KakNgah . I'm the 2nd ! Ingat tak Eyza demam bulan lepas . Hehe , kena tinggal dengan Abah ler tuh . Anak Abah ohh Anak Abah . Kena tinggal pastu demam . Ngeh..Ngeh .. Ngeh .. *Saya bukan anak manja ok ?

It's too hard to tell you . Tak lama lagi , Abah fly to UPSI Perak . Hoho , Mama pulak cakap next week dia nak pergi kursus . Maka tinggallah Eyza dan siblings bila parents pergi kursus . Next week jugak la hari penentuan bagi Abang Eyza untuk result SPM beliau . OMG !

Doakan kejayaan beliau yer . Mama and Abah tak berharap sangat kat Abang sebab kitorang pun tahu kenapa sebab kalau Abang dapat result yang tak cemerlang . Biasalah , dugaan besar buat beliau bila accident ketika bulan-bulan awal tahun . Fuhh , sabor jer la !

Tolonglah hati ini ! Aku sakit , aku pedih , aku merintih . Fahamilah Aku yang sedang dibuai rasa rindu . Rindu yang dalam terhadap dirimu yang satu . Aku rindu !! 

Sampai sini saja pembaca perindu ! ;)
15.Mac.2011 , 8.20 PM ~

p/s : Tadi dah ambil blaus kat Taylor Swift ! Auwww , cantik !!

Nota Kaki :
Kadang-kadang saat dulu sukar dilupakan kerana ianya kenangan . 
Hargailah setiap detikmu wahai saudara dan saudariku . 

Tulus Ikhlas , 
Hafizatul Asyrah bt . Zulkhairi @ Eyza .

6 serangan:

Miss Ran said...

sedih bace..tabah ye

Hafizatul Asyrah said...

@Miss Ran

huhu insya-Allah .. =(

thanks ! ;)

Hayati said...

ciannya kat abang awk..ape2pun itu semua dugaan.
apepun life must go on k dear..=)..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bersabar la....
harap kuat hadapinye...

Hafizatul Asyrah said...

@Hayati

huhu ya3 .. stiap kjadian kan ada hikmahnya .. =)

thanks ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

yup .. sabar .. :)
insya-Allah ..

thanks ! ;)

Post a Comment

Berikan sebarang cadangan dan pendapat anda di sini . Setiap komen anda sangat dihargai . =)