Saturday, December 4, 2010

Oh Cinta

Asalamualaikum w.b.t buat semua pembaca . 

Hari nih , Eyza nak bercerita tentang cinta . Fuhhh nikmatnya dapat bercinta kan ?  Boleh layan pakwe/makwe everytime sampai tak ingat dunia . Mesej sampai bil melambung ke puncak bukit kena bayar . Bergadai teman tanpa memikirkan persahabatan yang lama terjalin .

Yeahh mula2 berjanji sehidupan semati . Lautan api sanggup ku renangi untuk memenangi hatimu sayang . Phewittt ! Eyza teringin nak cabar lelaki nih dengan api mancis skit . Ada berani kah cik abang yang sanggup nak renangi lautan api demi cinta ?? Teheee ~

Si lelaki berjanji bukan main habis tahap dah . Si perempuan pulak tersangat mudah cair . Aiyakkk ! Pastu mula lah jadi macam2 . Apa nak jadi nih ?? Muda2 lagi dah rosak .. -.- 




Berjanji memang senang kan ? Tapi nak menunaikannya .. Ya Ampun !! Seksa amat kan ? Lelaki memang mudah menabur janji tapi lepas dapat apa yang diorang nak terus ditinggalkan apa sahaja . JAnji hanya tinggal janji . Si perempuan la pulak pergi menagih rasa pulak . -.- *Habis madu sepak dibuang r , syg !

Nikmat ketika Bercinta :

 Hidup dulunya suram menjadi ceria
Enjoy dengan gf/bf
Ke hulu ke hilir bawak gf/bf
Dating every week 
 Boleh show off kat kawan2
Pegang tangan gf/bf bila jalan2
 Flying kiss buat permulaan
Jalan2 sama2
Love bite kat bf/gf
Holiday bersama-sama si dia 
 BERSAMA umpama MALAM PERTAMA
Hidup bercinta lebih baik dari single 
 Bf/Gf is the important !


Yeahhh ! Eyza rasa emua nih memang menjadi nikmat bagi mereka2 yang sedang angau dan bercinta . Sebelum nih , nak diingatkan di sini yer , Eyza nak mintak maaf kalau korang terasa tau . Tehee :)

Kenapa kita tak bercinta dalam erti kata seperti Islam ?

BERCINTA LEPAS KAWIN

Bagi Eyza itu lebih baik sebab korang nak buat apa sahaja dengan si suami / isteri masa tuh . Ngee . Tak der pengalaman untuk lebih2 yer . Harap maaf . ;) Eyza selalu diingat supaya kalau nak bercinta biar lepas study nanti macam2 yang xbaik jadi . Rosak diri , susah hati . Ayat nih memang familiar .

Orang tua2 cakap :

Jaga lembu sekandang lagi senang daripada jaga anak dara seorang . 

Hah , apa korang fikir ? Ini menunjukkan , bukannya suatu yang mudah nak bimbing anak dara tau . Perempuan memiliki kelebihan yang tiada pada lelaki , mahkota si gadis . Tapi sekarang tidak , anak dara dengan penuh slambar mengajak si teruna tidur bersama . -.-

p/s : Mungkin gambar ini keterlaluan untuk si lelaki .

Bila dah tidur sekali lelaki dan perempuan tambah pulak si perempuan tengah subur terbaik punya , maka terjadilah anak luar nikah dan segala . Adoiii . Bila dah termengandung segala , si lelaki dengan selamber lepas tangan . Nih memang tak bleh skit punya perangai .

Tapi kalau jenis lelaki yang 'sedar' , maybe diorang akan bertanggungjawab . Rasanya 1/10 lelaki yang akan bertanggungjawab kalau lihat pada zaman ini . Ngee buat lelaki2 , jangan terasa tentang itu sebab memang betul pun ! ;P

Bila si lelaki tak nak bertanggungjawab , si perempuan mula nak buat kerja gila iaitu bunuh diri . Adoiii , macam tak der kerja lain yang lebih bagus + hebat daripada itu . Dah terlanjur , bunuh diri . Nih lah yang orang selalu cakap " Pandai buat , pandai tanggung r beb ! "






Buat yang sedang bercinta tuh , sedar2 lah sebelum terlewat . Kalau nak bercinta , boleh jer . Lebih baik bercinta lepas kawin . Lagi banyak suka duka yang bakal dihadapi lepas tuh . Gipun , kalau bercinta sebelum kawin , tak best la bagi Eyza . Dah jadi second hand product pulak bila dah kawin . :D

Ohh maaf2 .. Rasanya macam kolot pulak bila cerita pasal entry nih . Entry nih , tak der kena mengena dengan sesiapa yer . Maaf dipinta seandainya korang terasa dengan apa yang Eyza tulis . Korang boleh serang Eyza seandainya tak puas hati tau . Tapi kalau nak serang , koemn entry ni yer . :)

Sampai sini saja kisah cinta . 4.12.2010 , 3.33 PM ~

p/s : Hai awak .. Nak ngorat boleh ?? Dushhh !

4 serangan:

mRa amira said...

apa yang awak sampaikan tu betul.
yups, sekarang ramai yang lebih nak bercinta b4 kawen and ramai gak la kan yang da telebih mcm kawen, nikah belum. huhu.
mra sokong awak, eventho mra sndiri pn ade la kapel2 ni.skarang je x. nk fokus stdy dah,da pnat lyn2 semua ni
:) just keep ur spirit strong and smoga awak akan jmpe jodoh dari Allah secepatnye jugak (^_^)
kekalkan pendirian awak coz tak ramai yang berfikiran mcm awak, ada pn x ramai kan. :) hee

Ash_my said...

a very nice post...agree..karut cintan2 b4 nikah ni..huu~

http://akutaip.com/?p=219

Hafizatul Asyrah said...

@ mRa amira :

ohh tenkiu .. saya ingt mcm kolot jer bila post n3 nih .. :)
Insya-Allah , kalau ada jdoh xkmana.
saya cuba keklkn pndirian sy .. ;)
teguh pndirian asas iman :)

hope jodoh awk pun smpai bila smpai masanyer yer ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@ Ash_my:

thanks for that .. yeah ..
mcm2 bleh jdi kalo brcinta b4 nikh ..
bisikan syaitn selalu ada ..

;)

Post a Comment

Berikan sebarang cadangan dan pendapat anda di sini . Setiap komen anda sangat dihargai . =)