Wednesday, February 9, 2011

Kenapa Perlu Diganggu Walaupun Tak Perlu Buat Begitu ?

Asalamualaikum w.b.t buat semua pembaca . 

Kamu ! Duduk di situ diam-diam dan baca entry yer . Ekeke . Lakonan semata-mata di situ yer . Terserah kepada anda untuk terus membaca tak pun tutup mata saja . Mungkin ada yang terbaca post ini di Cik Tumblr tapi kalau terlepas boleh check semula . Jangan risau yer ! ;)

Cik Polis nak kasi saman !



Huh , sejak akhir-akhir nih ramai pulak yang suka ber-sms dengan Eyza . Tak dapat dinafikan , memang everyday mesti ada misscall / message dari nombor yang tak dikenali . Eyza memang akan message balas bertanya siapa manalah tahu penting ker kan ? We should think positively first . =)

Tak pasti dari mana diorang-diorang yang tak berkenaan nih ambik nombor Eyza . Fuhhh ! Bahaya jugak camnih . Penat tukar sim every year . Keh8 . Yeahhh dah banyak kali tukar simkad . Bila kena kacau sikit , mula lah Eyza tukar simkad . Hehe ! *Membazir punya perempuan! 

Eyza memang tak suka bila diganggu oleh orang tak dikenali . Huh , tambah-tambah melalui handphone lagi la . Susah betul nak kawal keluar masuk call setiap masa . Tapi apakan daya , nak tak nak handphone tetap berbunyi ikut suka dia jer . :P

Hello . Boleh cakap dengan awak ? >.<

Nak tahu apa yang diorang selalu mintak bila call / message Eyza ?? Jom check message sebentar !

Hai comel ! Sihat ? 
 Nak gambar boleh ?
MMS la gambar terbaik awak . o.O
Boleh berkenalan ?
Awak cun la .

Aduhaii sayangkuh . Haishhh . Harap maklum jer la . Mesej macam nih tersangatlah tak boleh blah skit . Ditekankan di sini , usaha anda tidak berhasil untuk meminta saya me-reply mesej anda . Malas menjawab soalan sebegini . -.-

Eyza nih susah sikit untuk me-reply mesej . Ngee , jimat kredit ler kowt . Lagi pun , handphone Eyza memang tempat melepaskan geram . So , bila agak-agak tak puas hati / bengang , nahas la jawab nyer . Bagus tak cara Eyza lepaskan geram ?? =) *Jangan tiru aksi tersebut untuk menguji ketahanan handphone anda . 


Huh , nak diingatkan di sini , Eyza tidaklah seperti mana yang anda bayangkan . Tersangatlah berbeza di blog dan di luar . Mungkin Eyza nampak friendly di blog tapi di luar mungkin menjadi seorang yang agak 'pemalu' kini . Hek3 , ya kah ?? ;)

Ohh , ada yang bertanya sebegini :
Dia : Kenapa diam ? Dah ada cinta hati dah ker yang tak nak reply mesej saya ?

Aiyokk , seandainya awak yang mesej itu sedang membaca , saya paling menyampah la kowt orang bertanya begitu . Haiyoooo , kisah lalu jangan diminta berulang . Tak mampu rasanya hati ini merasa erti luka dan kecewa buat masa ini . Tak sanggup membiarkan diri ini menangis lagi . =(

Saya rasa dia mungkin membaca kerna katanya ambil nombor Eyza kat blog . Huhu , korang ada nampak atau terpandang tak kowt2 ada Eyza letak nombor handphone Eyza kat blog nih ?? Hehe ! ;)

Walau apa pun , Eyza tak kisah la sebab sekarang nih jarang-jarang jugak on handphone . Al-maklum lah sekarang nih , ekonomi dunia tengah merosot maka Eyza pun sama la jugak . Bil makin meningkat so tak boleh guna handphone lama2 . Lagipun , nak exam so tak payah guna handphone ! ;P

Apa-apa pun konklusinya di entry ini ialah :

Kenapa Perlu Diganggu Walaupun Tak Perlu Buat Begitu ?


Sama ada anda faham atau tidak terserah . Jom tinggalkan komen anda sama ada anda suka diganggu seperti begini atau tidak ? Mungkin boleh share story anda pula kan ? Mesti banyak kisah bermula dari perbuatan ini . Jom share yer ! ;)

Sampai sini saja yer pembaca berita terkini . ;)
09 . Februari . 2011 , 06 . 07 PM ~

p/s : Tadi ada Majlis AkuJanji kat sekolah ! ;)


Nota Kaki :

Pandangan mata selalu mengikut nafsu , pandangan hati tiada palsu . 
Lihatlah seseorang berdasarkan hatinya buka rupanya wahai saudara dan saudariku .  

Tulus Ikhlas , 
Hafizatul Asyrah bt . Zulkhairi @ Eyza 

10 serangan:

sarah mohamad said...

pernah jugak kena cenggini , tapi saya buat derk je . last2 dia letih dia stop ler .. yg penting kita jgn reply satu hapa pun . :)

Hafizatul Asyrah said...

@sarah mohamad

huhu tuh la .. nk buat derk boleh jer . tpi rimas la pulak hp asyik berbunyi .. -.-

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

annoying...

ifah said...

kalau ad org buat mcm ni, ak x bls pon... hehehe... kalau pentg sure dia telefon terus.

Hafizatul Asyrah said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

biasa ler tuh ..
;)

Hafizatul Asyrah said...

@ifah

memang pun tapi kekdg tuh eyza yg xpsan kowl masuk .. :D

ada yg ngada2 jer nk kowl ..
;)

Ieqa Swetluv said...

eyza wat tak tahu je k..yela kadang2 orang camni memang saje je nak uji kesabaran kita. kalo kita wat derk je lama2 dia akan bosan gak. Tak tau la dia kalo dia memang secret admirer eyza..hik3 ;p

Hafizatul Asyrah said...

@Ieqa Swetluv

haippp ! mana ada secret admirer la .. xder3 .. diorg biasa kowl masa eyza tgh dlm klas .. hoho ! susah btul ..

;)

SPEK HITAM said...

thanks for the visit, following u now :))

Hafizatul Asyrah said...

@SPEK HITAM

thanks darling !
;)

Post a Comment

Berikan sebarang cadangan dan pendapat anda di sini . Setiap komen anda sangat dihargai . =)