Wednesday, April 20, 2011

25 Jenis Perempuan Murahan Malaya Menjadi Gilaan

Asalamualaikum w.b.t buat semua pembaca . 

Tajuk bajet gempak tapi credit daripada orang lain . Eyza share jer yer . Sekadar nak berkongsi dengan korang semua . Bukan nak memperlekehkan sesiapa mahupun menjatuhkan maruah mana-mana pihak . Perkongsian untuk diriku dan wanita-wanita seiring dengan diriku . 

Aku wanita yang punya rasa .

Sebagai seorang perempuan , Eyza nak share la sikit maklumat yang Eyza dapat nih . Maybe korang dah pernah baca benda nih tapi apa salahnya kan , baca lagi sekali . Peringatan untuk manusia yang memang mudah lupa . Don't worry , kalau tak lupa tak belajar namanya tuh ! =)


Mari berkongsi ! =)

25 Jenis Perempuan Murahan Malaya Menjadi Gilaan
1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan? 

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

Credit by : penebukkertas @ i-share.ws via Facebook 

Kemaafan diminta di atas kekasaran bahasa di dalam artikel tersebut . Gambar yang disiarkan mungkin keterlaluan tetapi sekadar untuk memberi pandangan . 

Pedas ? Memang pedas . Sepedas cili mak korang nak masak sambal . Hehe , buat wanita-wanita di luar sana , ingat-ingatlah sikit yer . Jangan sampai kita di-cop sebagai PEREMPUAN MURAHAN MALAYA ok ? Sayangilah diri anda ! =) 

Eyza sendiri perempuan biasa jer . Kadang-kadang selalu buat silap . Bukan kadang-kadang tapi memang rutin la kowt . Tapi , apa salahnya berubah secara perlahan-lahan kan ? Ingat ! Kita tetap menjadi diri kita walaupun kita tidak rela

Sampai sini saja pembaca tercinta ! ;)
20.April.2011 , 10.48 PM ~ 

p/s : Hari nih dah settle Ujian Lisan QS & PAFA . Hafazan QS lagi satu tak settle ! =)

Nota Kaki :
Kita tetap menjadi diri walau menafikan kebenarannya . 
Terimalah ketentuan Ilahi terhadap dirimu sendiri wahai saudara dan saudariku ! 
Tulus Ikhlas , 
Hafizatul Asyrah bt. Zulkhairi @ Eyza

16 serangan:

Nur Intan Syafinaz said...

Ayt mmg menusuk hati dan kalbu..tp itu lah KEBENARAN yang sbenar..bila ditegur bukan main mrh lagi.nauzubillah..

Hafizatul Asyrah said...

@Nur Intan Syafinaz

tuhlah .. walaupun kita ada cara nak mencegah tapi siapalah kita nak ambil tindakan melainkan diri mereka sendiri .. kita hanya mampu memberi peringatan .. :)

thanks ! ;)

Red said...

terbaek doh!!!!!!!!!!! XD 5 star!! :)

aisya sakaria said...

secara jujurnya, saya rasa artikel ni macam melampau pula. teguran patut diberi secara berhemah. itu cara yg dididik rasulullah kan. bukan dengan hinaan. tapi saya tak nafikan apa yang di sebut dalam artikel ni. memang itu situasi dunia sekarang. huhu.

saya pun ada buat entry pasal artikel ni. :)
25 Jenis Perempuan Yang Lelaki Menyampah?!

Miss Shikio said...

memang betul sgt!

annoying gila bila tgk album kat fb dia penuh pic dia. bangga lah kot bila ada org dok like2!!

Hafizatul Asyrah said...

@Red

ekeke .. eyza share jer orang punya maklumat nih ha .. perkongsian semata-mata .. =)

thanks ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@aisya sakaria

sesungguhnya teguran kasar itu boleh menyedarkan manusia yang terleka .. :) apa-apa pun , ianya sekadar teguran untuk semua . jika ditegur dengan lembut , takkan ada sesiapa pun yang akan tersedar .. maka inilah caranya .. :)

terima kasih berkongsi artikel yang sama ! hehehe .

thanks ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@Miss Shikio

yeahhh tapi nak buat macm mana dia nak jadi femes segera .. hihi :)

thanks ! ;)

ChuyRy™ said...

tgk adik kita ni. gambar edit muka jadi blur. org x nampak. haaa. bagus2. haha

Hafizatul Asyrah said...

@ChuyRy™

hehe privacy2 .. mana bleh kasi tengok gmbr real .. malu3 !! :)

thanks ! ;)

cik najihah said...

hai..datang sini.,.
wah sangat terang-terangan..
namun nak tegur bialah berpada :)

Hafizatul Asyrah said...

@cik najihah

ye3 .. huhu eyza share jer article tuh .. :)

thanks ! ;)

☻UsaGi NaNa☻ said...

tp kn.....kalo pk secara personal siapa lelaki yg buat artikel nih kan...xsgke mte die gatal kn??leh pulak die g lorong haji taib...dasyat..pastuh tgk pakaian perempuan tuh smpai nmpk puting..

pape pon konteks islam cara die slh..die dpt dosa sbb hina wanita..

kite nih kn islam..islam kn lemah lembut agamanya..ckup la menego..kite dah dpt pahala kan???die mahu dgr atau tidak..dosa pahala die bukan kite yang tentukan..hak kite tego saja..

ayt nih memg tak leh msuk pape kalo pk2 blek..api mne leh lawan dgn api...

alia farhah said...

p'kongsian yg bgus...dpt igt kan diri sdiri...
t'kjut ble tgk kt shoutbox blog sy....

Hafizatul Asyrah said...

@☻UsaGi NaNa☻

setuju dengan anda .. sedangkan wanita itu diperbuat oleh tulang rusuk lelaki .. seandai berkasar dengannya , ianya akan patah .. =)

sangat teruju dengan komen anda ! :)

thanks ! ;)

Hafizatul Asyrah said...

@alia farhah

heheh jangan terkejut2 .. :)
biasalah tuh ..
hope kita sama2 muhasabah diri yer ..

thanks ! ;)

Post a Comment

Berikan sebarang cadangan dan pendapat anda di sini . Setiap komen anda sangat dihargai . =)