Monday, June 9, 2014

Lagu Cover, Best Kan?

Assalamualaikum w.b.t buat semua pembaca.

Oyehhh. Apa khabar everybody? Selamat petang. Hari nih mood baik-baik sahaja. Everything going just fine. So far, macam ok la kot but then petang selepas ini tak pasti. =P

Hari nih nak bercerita pasal lagu COVER. Yes, kita semua tahu pasal lagu cover kan? Dah sedia maklum kot masing-masing. Lagu cover nih maknanya lagu yang dinyanyikan semula oleh orang lain dalam rentak sendiri. Mari berbincang, best ke tak lagu cover nih sebenarnya. =)

Mostly, kalau bukak YouTube memang berderet keluar 'Artis YouTube'. Tak dapat dinafikan, Eyza sendiri kadang-kadang terjebak dengan diorang nih. Best bila diorang cover. Sound dan quality music video terbaik. Alaaa takder hal la kalau just ada bunyi cengkerik sikit masa dalam lagu cover. A piece of cake! 

Video HD nih terbaik tapi flash mensasarkan segalanya! -.-

Actually Eyza nak share dengan korang, lagu cover yang best la jugak bagi Eyza. Dengar nih! ;)


Relakan Jiwa - IAmNeeta

Sesal Mendua - Deanna Hussin

Counting Star - Alex Goot, Kurt Schneider, and Chrissy Costanza

Yes, bagi Eyza, lagu cover nih lagi sedap dan best musicnya dari yang asal. Tak salah kita nak ubah untuk lagi gempak. Suara orang kan lain-lain? Idea manusiakan berbeza? =)

Salam sayang untuk semua dari Miss Blogger

2 serangan:

fizafantagirO said...

salam kenal :) tak pernah dgr lagi, best eh :)

Hafizatul Asyrah said...

@fizafantagirO

best lagu2 nih :)
try search kat youtube! ;)

Post a Comment

Berikan sebarang cadangan dan pendapat anda di sini . Setiap komen anda sangat dihargai . =)