Wednesday, November 24, 2010

Pelangi .

Asalamualaikum w.b.t buat semua pembaca .

Rasanya hajat nak study kena dibahagikan sebab Eyza nak post jugak entry ! Hehe pemalas betul kan Eyza nih ? Bukan apa , sebab bila part2 nak study nih jugak la macam2 benda nak story kat blog nih . Teheee ~ Nak taw cerita apa ? Let have some story here ! 

Yeahh . Petang 21.11.2010  , Eyza terpandangkan ciptaan Allah nih . Cantik betul ! Tenang rasa hati melihat nikmat Allah yang satu nih . Memang dah lama Eyza teringin nak bercerita pasal perkara yang satu nih . Jom tengok skit apa dia tuh .. Warna - warni gi hoh ! :) Hehehe ~

Di sebalik pandangan awan 


Di sebalik pokok Serai :)

Pelangi oh pelangi 

Hahh Pelangi yang berwarna - warni . Teheee ~ Berwarna - warni ker ? Bukan ada 7 warna jer ker pelangi tuh ? Heheh apa2 jer la . Eyza memang dah lama menanti kehadiran pelangi nih . Cewahhh ! Seperti yang sedia maklum , pencinta alam sekitar memang minat sangat2 dengan pemandangan yang macam pelangi nih . 

Sebelum nih pun , Eyza ada snap gambar2 pemandangan lain selain dari nih . Tehee . Tapi perlu ditekankan di sini , Eyza tambah photoshop skit taw . Haaa ! Nanti datang serang Eyza plak tanya macam2 sudah . :) Oleh itu , Eyza inform siap2 lah yer ~ 

Ok . Kembali semula bersama - sama cerita Pelangi yer . Maaf tersasul tadi . Ngee . Seperti yang kita tahu , pelangi nih ada 7 warna . Korang tau ke tak apa warna tersebut ? Meh sini Eyza nak gitau kalau kot2 yang still samar2 lagi ingatannya tentang pelangi yerk ! 

Warna - Warna Pelangi ( mengikut turutan ) :
- Merah 
- JIngga 
- Kuning
- Hijau
- Biru
- Indigo
- Ungu 

Hah ingat tak ?? :) Hope ingat2 lah yer . Bila stay kat kampung memang best sebab pemandangan macam nih senang jer nak zoom in . Hehe gipun , kawasan kampung kan banyak khazanah , so macam2 permandangan bleh cuci mata . :)

Sampai sini saja yer cerita pelangi . Nanti kongsi lagi gambar ++ yer ! ;)  24.11.2010 , 4.03 PM ~

p/s : Baru jer top up X-Pax tadi . Yeay ! Jom mesej ~

6 serangan:

De'din said...

pelangi cantek !
nak hafal warna pelangi ada petua..
tpi skrng dah x ingt ..
hihi

btw, follow blog ni

Hafizatul Asyrah said...

@De'din :

yupp memg ader petua ..
Micheal Jackson Keluar Hutan Balik India Utara . :)

nih la petua yg Eyza hfl ..
tehee ~

Kalamhati said...

subhanallah..cantik!

Hafizatul Asyrah said...

@Kalamhati :
Itulah tanda kebesaran Allah .
Bersyukurlah .. :)

elza said...

tu la... kalo nak study tu, ada saja la halangan nya... memg pengaruh study... hehehe

Hafizatul Asyrah said...

@elza :

ha'ah memg pun .. :D
byk btul yg menyibuk dlm otk
bila nk study ..
tehee ~

Post a Comment

Berikan sebarang cadangan dan pendapat anda di sini . Setiap komen anda sangat dihargai . =)